De prijs van Bitcoin is de afgelopen twee maanden relatief minder volatiel geweest. De prijsklasse is zeer volatiel geweest en er is geen doorbraak in de markt om enig enthousiasme voor investeerders te wekken.

Coronavirus zou kunnen leiden tot een boom

Volgens analisten zou een nieuwe impuls in het aantal gevallen van het coronavirus en enkele noodmaatregelen van de autoriteiten de basis kunnen vormen voor een nieuwe prijsrally voor Bitcoin Evolution. Vorige week voorspelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat de wereldwijde economische productie dit jaar met 4,9% zal dalen. In april was de prognose ongeveer 3%. Op zondag waren de bevestigde sterfgevallen als gevolg van het coronavirus ongeveer een half miljoen. Staten als Texas en Florida zijn al begonnen met het invoeren van nieuwe stoepranden om het aantal gevallen te verminderen. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) suggereert dat we nog niet eens door het ergste getroffen zijn.

De volatiliteit op de Amerikaanse markten neemt echter toe. De S&P 500 Index is 10% van de recordhoogtepunten van februari. Bitcoin zit nog steeds vast tussen een smalle handelsrange van $8.500 en $10.200 sinds eind april. De prestatie van de munt is relatief glansloos, gezien het feit dat deze onlangs een halvering heeft ondergaan en naar verwachting zal stijgen.

Wat suggereert onderzoek?

Arcane Research zei in een rapport dat de aandelenmarkt onzekerder wordt en dat er in juli meer volatiliteit kan zijn. Bitwise Asset Management gelooft dat de volgende golf van stimuleringspakketten van de overheid en centrale banken nodig is om een diepere economische sleur te voorkomen. Dit zou Bitcoin enorm kunnen helpen, want het aanbod is gemaximeerd op slechts 21 miljoen. Daarom wordt het ook wel digitaal goud genoemd dat een goede bescherming biedt tegen inflatie.

Global Head of Research bij Bitwise, Matthew Hougan in een maandelijkse nieuwsbrief voor investeerders dan Bitcoin heeft de potentie om $50.000 te bereiken. Dit zou kunnen gebeuren als de marktkapitalisatie van de valuta 10% van het goud bereikt, wat ongeveer $9 biljoen is. Hij merkte op: „Het is een kwestie van wanneer niet.“

Met grote beleggers die nog steeds wachten op een grote prijsstijging, moeten de markten beter in de gaten worden gehouden voor tekenen van een prijsstijging.